sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Maailman parhaat ranskalaiset

Koska tammikuussa kaikkien naistenlehtien lisäksi myös internet tulvii erilaisia laihdutus- ja kuntoiluohjeita niin laitetaan tänne sitä tasaamaan maailman parhaiden kotitekoisten ranskalaisten ohje.

Päätettiin uuden vuoden alla testata siis omien ranskalaisten eli rannareiden tekoa, juuri niitä oikein öljyssä tiristettyjä. Kärsivällisyyttä se vaati kovin. Ensin perunoiden kuorinta ja suikalointi (onneksi oli suikalointikone). Sen jälkeen tärkkelyksen liottaminen, perunoiden kuivaus, uppopaisto ja paisto vielä toisen kerran.

Ire oli ehkä sitä mieltä että edelleen on helpompi ostaa kaupasta Pirkka ranskanperunat, 0,99 eur mutta Aren mielestä laatu ja maku voitti vaivan. Ja olihan ne toki superherkullisia, nami!


Maailman parhaat ranskalaiset

Tarvitset:
 
1 kg perunaa (kiinteä lajike)

reilu 0,5 l öljyä

suolaa

1. Kuori ja suokaloi perunat. Laita suikaleet likoamaan kylmään veteen niin, että tärkkelys irtoaa.
2. Kuivata perunoita pyyhkeen sisässä, talouspaperi on myös hyvä apu.
3. Kuumenna öljy suuressa kattilassa n. 150 celsiukseen. Paista perunat useassa erässä kullankeltaisiksi, n. 4-5 minuuttia.
4. Nosta perunat pois kattilasta reikäkauhaa apuna käyttäen ja laita paistetut laakealle astialle, joka on vuorattu talouspaperilla.
5. Voit tehdä ensimmäisen paiston jo aikaisemmin ja säilyttää sen jälkeen ranskalaisia jääkaapissa.
6. Tee toinen paisto juuri ennen tarjoilua. Kuumenna öljy n. 190 celsiukseen. Paista perunoita öljyssä jälleen useammassa erässä niin kauan, että ovat saaneet hyvin väriä ja ovat rapeita, noin 3 min. 
7. Laita ranskalaiset tarjoilukippoon. Lisää suolaa ja halutessasi pippuria. Tarjoile heti.

Jos testaat kotona niin varovasti sitten sen öljyn kanssa ettei leimahda. Sammutuspeitto ja kattilan kansi lähelle, jos vahinko sattuu. Muista ainakin, että vedellä ei kannata sammuttaa!

 

Ranskalaisten kyytipojaksi voimme suositella perinteisten ketsupin ja sinapin lisäksi ehdottomasti majoneesia tai aiolia eli valkosipulilla maustettua majoneesia, njam! Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti