keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

SATEEN JÄLKEEN TULEE

Sateen jälkeen tulee aina, hmm, sateenkaari? Ei se sanonta ihan niin kuitenkaan tainnut mennä. Tarinat kuitenkin kertovat, että  sateenkaaren päästä löytyy aarre. Meillä se näyttäisi olevan hyvin itämään lähtenyttä Harbinger ohraa. Joskus puhutaan myös valtavasta kulta-aarteesta. Kyllä tästäkin joskus toivottavasti tulee kullankeltaista, ihanan maltaista juotavaa, joka helposti liikaa nautittuna muuttaa kertojansa tarinat tarunhohtoisiksi.


Kevät oli ensin sateen täyttämä mutta onneksi tuli myös jakso poutaa. Kylvötyöt saatiin tilalla tämän kevään osalta päätökseen viikonloppuna ja nyt odotellaan millaista kasvustoa maan uumenista alkaa nousta. Mielenkiintoa pitää yllä etenkin tänä vuonna uutena lajina kokeiluun otettu rypsi. Miesmuistiin ei lähialueilla ole kukaan öljykasveja kasvattanut, joten vertailukohtaa on vaikea hakea. Toivoa kuitenkin vielä on, sillä pieniä rypsinalkuja on havainnoitu jo vallan paljon. Tämän illan sateenkaarta edeltänyt vesisade toivottavasti antaa lisää puhtia kasvien kasvuun.


Viljelijän ammatti on siitä raadollista, että aina ollaan sään armoilla. Korvaamaton apu tilanteissa, joissa sateet ja poudat tulisi tietää muutaman tunnin tarkkuudella, on ollut oma sääasema. Tilan oma sääasema raksuttaa dataa 24/7 kasvihuoneen nurkalla. Tuulimittari pyörii puolestaan asuinrakennuksen harjanteella. Voit tutustua asemaan, tämän hetkiseen säätilaan ja ennustuksiin tarkemmin täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti