maanantai 25. toukokuuta 2015

KORVASIENIÄ

Kaikki lähti halusta löytää Arelle korvasieniä. Metsästä löytyi puolikas sankollinen mutta kohta myös kaksi lisää, joten ylimääräiset päätettin laittaa myyntiin paikkakunnan Facebook-kirppikselle. Ostohaluja tuntui olevan enemmänkin, joten lopulta tuli keräiltyä yhteensä kuusi tai seitsemän sankollista. Liekö ollut hinnoittelu liian höveli vai onko tosiaan niin, että kaikkialta ei sieniä löydy? Tilan kulmilla tuntuu ainakin, että sienivuosi on ollut antoisa.

Eräs asiakas pyysi lauantaina keräämään vielä yhden sankollisen tai oikeastaan niin monta kuin vain jaksaisin kerätä. Anopin kanssa hypättiin sunnuntain ratoksi autoon ja päätettiin laajentaa sienireviiriä naapurikylään. Jackpot! Tuloksena 11 sankollista korvasieniä.


Sienien kerääminen on siitä antoisaa, että sankko täyttyy niistä yleensä hyvin nopeasti. Sienien myynnistä saatu tulo on verovapaata, joten mikä sen parempi tapa tienata hieman taskurahoja. Miinuksena ainoastaan sienisadon siivoaminen joka on aina yhtä tylsää puuhaa.

Sienien paljous huvitti kyllä itseäkin. Ei niitä voinut metsäänkään jättää! Auton syövereistä kaivettiin kaikki mahdolliset muovipussit ja pahvilaatikot, että sato saatiin kuljetettua kotiin. Sienihuuruissa naureskellen ajeltiin parin tunnin sienestämisen jälkeen kotiin ja pohdittiin olikohan tässä taas mitään järkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti