lauantai 2. marraskuuta 2013

Lukemista

Pimenevinä syysiltoina mikään ei ole mukavampaa kuin tulla töistä kotiin ja löytää postin seasta jonkin aikakausilehden uusi numero. Ai sitä rentoutumisen tunnetta kun saa pötkähtää uuden lehden kanssa sohvalle ja kyytipojaksi ehkä pala tai kaksi suklaata. Ire on ollut lukijaihmisiä siitä asti kun kirjaimet alkoivat aapisen sivuilta taittua sanoiksi. Vuosien varrella kestosuosikkeina ovat olleet tietenkin Aku Ankka ja Kodin kuvalehti, jota tulee vieläkin tilattua. Postiluukkuun kolahteli monen vuoden ajan myös Soundi ja Demi mutta niistä ajoista on tainnut tulla kasvettua yli jo useampi vuosi taaksepäin. Are on enemmän konelehtien perään. Ainut poikkeus on tietokoneharrastajien suosikki Mikrobitti vaikka onhan sekin toki täynnä omanlaisiaan koneita ja aparaatteja.


Hassua kyllä suosikkilehdistä ne parhaimmat ovat yleensä aina niitä ilmaisia, joita voi haalia vaikka ruokakaupasta. Mikään ei voita K-Kaupan kuukausittain ilmestyvää ruokalehteä herkullisine resepteineen. Taas on muuten tainnut ilmestyä uusi, pakko siis päästä kaupunkiin! Ire tykkäsi myös kovasti S-ryhmän henkilökunnan lehdestä, jonka sai kotiin kannettuna vielä silloin kun osuuskaupassa työskenteli. Yksi ainoita harmituksia on kyseisen lehden puuttuminen sen jälkeen kun työpaikka vaihtui.

Joskus tekisi mieli tutustua myös uusiin julkaisuihin mutta mikä siinä on että se Kodin Kuvalehden ja Kotilieden tilaus tuntuu aina niin tutulta ja turvalliselta. Testiin on kuitenkin nyt päässyt Koti & Keittiö lehti, joka ensitutustumisen jälkeen vaikuttaa sisällöltään ja kuviltaan mukavalta paketilta. Klikkaa tästä itsesi Koti ja keittiö -lehden upeaan tutustumistarjoukseen! Lehti näyttäisi olevan aika hyvässä tarjouksessa ja mikäs parempaa näin kylkiäisten uhrille, että kaupan päälle saa hienon keittiövälinesetin.


Suomen lehtimarkkinoilla on muuten aivan epäreilua, että hinnat ovat niin korkeita. Iren entisessä kotimaassa Ameriikassa lehden kuin lehden kestotilaus ei kustanna yleensä enempää kuin parisenkymmentä euroa vuodessa. Jopa lehtien tilaus Suomeen rapakon takaa tulee melko kannattavaksi halpojen hintojen vuoksi. Iren kautta aikojen suosikkilehti Food Network Magazine on aikaisemmin latautunut tabletin näytölle mutta toivotaan että joulupukki kuiskuttaisi postimiehelle, että sen voi jatkossa kantaa paperisena versiona postilaatikkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti