sunnuntai 3. helmikuuta 2013

DIY: Kauratyyny

DIY=do it yourself eli tee se itse. Ire on tässä talvenpäivät miettinyt mitä kaikkea muuta tuolle kaurakasalle voisi tehdä kuin myydä ammun rehuksi. Jälleen uusi innovaatio ja eikun hommiin. Tekemisen tuloksena syntyi vanhasta tyynyliinasta Singerin uskollisella avustuksella lämmittävä kauratyyny. Juuri sellainen mitä myydään kalliilla luontaistuotekaupoissa. Nyt vain koekäyttö, lämmittääkö tyyny todella niin kauan kuin väitetään ja toimiiko se myös päinvastaisesti kylmänä.
Tyynyyn upposi 1 1/2 kiloa kauraa, tyynyliina sekä lankaa. Sisällä on neljään osioon jaettu sisäpussi, jossa kaurat on. Osiot on tärkeitä, ettei kaura valahda pelkästään toiseen päähän tyynyä. Päällinen on periaattessa irrotettava ja pestävä. Nyt vain laiskuus iski ja ompelin kummatkin päät umpeen mutta napilla tai vetskarilla päällisestä saa kätevästi pestävän tai vaihdettavan. Tärkeitä asioita, jotka on otettava huomioon on kankaan laatu. Kankaan on oltava puuvillaa tai pellavaa, jotta kestää lämmitystä eikä syty palamaan. Tyynyä voi lämmittää joko mikrossa tai uunissa. Pakastimessa tosiaan pussista saa kylmähauteen.

Koeajon jälkeen jaetaan hieman kokemuksia täällä kuinkas sitten kävikään, oliko tyyny sutta vai sekundaa? Irellä kun tunnetusti on intoa ja ideoita vähän liikaa verrattuna toteutukseen ja idean loppuun viemiseen..
Muitakin käsitöitä on tullut aloitettua. Maa- ja kotitalousnaisten talven käsityö on kaitaliina. Koko talvi on ollut aikaa tehdä ja nyt tuli kokouskutsukin jo loppukuulle, joten pakko oli hätäpäissään aloittaa jotain tekemään. Simppeli raidallinen poppana siis tulossa poppanapuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti