lauantai 15. joulukuuta 2012

Valoa jouluun


Jouluun on enää reilu viikko, ihanaa! Ire tunnustautuu suoranaiseksi jouluihmiseksi. Mikään ei ole niin mukavaa kun saa laittaa kodin joulukuntoon kynttilöin, kuljeskella pukkiasioilla kaupungilla ja auttaa lopulta tonttuja paketoimaan säkillisen lahjoja ilahduttamaan muiden jouluja. Suurin lahjojen saaja näyttäisi tänä vuonna olevan Iren neljä siskonpoikaa, A&A&A ja A, 6,4,2 ja 1/2 vuotta. Vaikka siskon mukaan pojat tuntuvat välillä olevankin melkoisia "apinoita" on tonttu tainnut ikkunanraosta nähdä jotain hyvää käytöstäkin kun pukilta on niin monta muistamista säkin pohjalle eksynyt.

Joulua on Iren ja Aren torpassa laitettu ainakin valojen muodossa. Ikkunaan löytyi tähti valaisemaan ja kyntteliköt tietenkin ikkunoilla. Lisäksi taannoisella Helsingin matkalla Ire joutui jälleen mainoksen uhriksi. Monessakin blogissa on vilahtanut viime aikoina la case de cousin paul -pallovalot ja Iren oli saatava omat! Stockmannilta löytyi Irellekin sarja valoja ja nyt ne koristavat makuuhuonetta. Are oli alkuun hyvin epäileväinen valojen suhteen mutta parin viikon tuijottelun jälkeen myönsi valojen olevan "ihan jees".
Käsityöinnostuskin on jälleen herännyt. Ensin syntyi kuvassa näkyvät sukat lila-mustina. Ne matkasivat pohjoisempaan lämmittämään Iren äidin jalkoja. Tämä sukkapari lähti lätäkön taakse syntymäpäivälahjaksi. Saajan synttäri tosin oli jo marraskuussa mutta puikkojen heilutus oli ajoitettu enemmän joulun suuntaa. Nyt puikoilla on lämmikettä siskon yhdelle A:lle, katsotaan valmistuuko jouluksi, välillä laiskuus iskee. Sen jälkeen pitänee harkita kaitaliinan tekoa, joka on talven käsityönä maa- ja kotitalousnaisissa, johon Irekin syksyn aikana meni ja liittyi.

1 kommentti: