Kesä ja grillaus, ah, mikä ihana (teko)syy herkutella läpi yöttömien öiden. Meillä ehdottomasti suosituin grillimuona on makkara. Hyvänä kakkosena seuraa maissi, jonka herkullisuuteen Ire tutustutti Aren muutama viikko sitten (ja jostain syystä Arekin on alkanut innostua kasvimaalla kasvavista maisseista..).
Pihviäkin on tullut valmistettua, samoin kokonaista possun ulkofilettä. Pihasta löytyy sähköinen grilleri kun taasen mökillä käristellään kaasun lämmöllä.
Ma-ma-ma-ma-maissia, makoisaa. |
Nyt seuraa kuitenkin tämän kesän ehdottomasti parhain grillioivallus:
grillattu banaani!
Tarvitset siis:
Banaania
ja jos haluat vielä herkullisemman mallin:
foliota
fariinisokeria
voita
tai
taloussuklaata
Ohje on hyvinkin yksinkertainen: Pese banaanit, laita grilliin kuorineen. Kun banaani on mustunut ja nestettä alkaa valua kuoren läpi, on herkku valmis nautittavaksi. Parhaimmillaan vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
Voit myös tehdä pienen viillon pystysuorasti banaaniin, ahtaa kuoren ja banaanin väliin fariinisokeria+voita tai raastettua taloussuklaata, kääriä folioon ja heittää grilliin muhimaan. Tarjoiluehdotus sama kuin edellä, njam!
Mikä on oudoin asia, mitä grillissä olet valmistanut? Eilen katsotussa kesäteatteriesityksessä, joku oli epähuomiossa grillannut ja syönyt Pradan nahkaisen käsiveskan.
NAM,NAM...
VastaaPoista