keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Rahkapullat pääsiäiseksi

Pääsiäinen on jo aivan kulman takana ja Iren ehdottomasti lempparein pääsiäisherkku (kuin myös muukin herkku) on rahkapullat. Tässäpä testattu ja hyväksi todettu resepti jakoon.

Iren herkulliset rahkapullat

Paistovalmista kotipullaa pakastealtaasta

tai

5 dl maitoa (mieluiten punaista)
1 pala hiivaa
2 dl sokeria
1 tl sokeria
5 tl kardemummaa
2 munaa
reilu litra (n. 12 dl) vehnäjauhoja

Täyte:

2 prk maustettua rahkaa 
(esim. Valio vanilja tai Ingman omena-kaneli)

tai 

2 prk maustamatonta rahkaa
2-3 kananmunaa
lime- tai sitruunamehua 
sokeria
vaniljasokeria

1. Tee pullataikina (hyvät ohjeet taikinan vaivaamiseen esim. täällä)
2. Pyörittele pikkupullia, kohota hyvin ja huolella leivinliinan alla. Jos käytät pulla-aihiota, sulata ohjeen mukaan ja kohota tarpeeksi.
3. Paina pullaan "kolo" rahkaa varten esimerkiksi lasin pohjalla, käytä voimaa! Parhaiten saat pullan onnistumaan jos käytät tässä kohti esimerkiksi viiden kilon punnusta (rahkapullan toinen nimi on punnuspulla). Punnuksia saa rautakaupasta.
4. Voitele reunat kananmunalla, älä koloa.
5. Lisää koloon rahkatäytettä suoraan purkista tai kulhosta, johon sen olet sekoittanut. Halutessasi voit lisätä rahkan sekaan persikkaa, rusinoita tai muuta maun mukaista.
6. Ripottele reunoille raesokeria.
7. Paista +200 C, n. 15 minuuttia
8. Nauti, njam!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti