sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Viherpeukalot

Kaikki multapeukalot varmaan tietää tunteen kun keväällä aurinko alkaa porottaa ja postilaatikkoon kolahtaa ensimmäiset puutarhamyymälöiden esitteet. Näitä esitteitä on tullut taas tänä keväänä antaumuksella tutkittua ja haaveiltua pihan uudistamisesta. Tilan piha myllättiin lopullisesti ympäri viime kesänä kun paskapyttyremontti eli jätevesijärjestelmän uusiminen pakotti kaivamaan uuden putkiston, kaivot ja imeytyskentän pihapiiriin. Imeytyskenttä lohkaisi ohrapellosta osion, jonka päälle ei ole enää jatkossa asiaa järeämmällä kalustolla. Syntyi idea omasta vattutarhasta, jota ei tarvitse traktorivoimin hoitaa.

Puolen tunnin ajomatkan päässä tilalta sijaitsee yksi Suomen suurimmista puutarhamyymälöistä, Viherpeukalot. Lauantai-iltapäivän ratoksi hyppäsimme autoon ja lähdimme tutustumaan tarjontaan.


Ja voi pojat! Piha-alue oli täynnä erilaisia taimia ja sisäpuoli jo tässä vaiheessa kevättä oikeassa kukkaloistossa. Tämä multapeukalo ei taaskaan kokenus pettymystä. Äitienpäivää juhlistaen tarjolla oli kukkaostosten lomassa pullakahveet ja jenkkaa paikallisen hanuriorkesterin tahdittamana.

Haussa oli enimmäkseen havukasveja paskapyttyä peittämään sekä vadelmantaimia. Muutama heräteostoskin tuli tehtyä ja kassiin tarttui mukaan mustien kirsikkatomaattien taimi sekä keltainen paprika, joka lupasi runsasta satoa myös ruukussa viljeltynä. Kasvihuone saa näistä mukavasti täytettä vaikka tuntuu, että taimien kasvatus on jälleen kerran lähtenyt tänä keväänä vähän lapasesta.

Peräkontti notkollaan suuntasimme lopulta ostosten kanssa kotiin. Maurin makeat vadelmat ja kääpiöhavut odottavat nyt istuttamista. Tuskallisinta on tieto siitä, että maukkaita vattuja tulee vasta toisella kasvukaudella. Vielä ei siis päästä herkuttelemaan.

1 kommentti:

  1. hei noil viherpeukaloilla tais olla yx kasvi jonka haluan ulpukalle. kerron kun muistan mikä se oli. mut aika ihania kukkia :)

    VastaaPoista