torstai 3. huhtikuuta 2014

Hevosmuurahaisia

*Tämä postaus on kirjoitettu alunperin jemmaan jo muutama viikko sitten mutta koska kuvat siirtyivät vasta nyt koneelle niin täräytetään se eetteriin hieman jälkijunassa*

Sunnuntaina oli ihanan aurinkoinen päivä. Pihalla sai kyllä tästä hyvästä rämpiä haaruksia myöten mudassa kun loppukin jää ja lumi suli. Aren kevät on jatkunut metsätöiden parissa. Yhdestä tukkipuusta ilmaantuikin yllättävä löytö kun puu oli sisältäpäin syöty ainakin neljä metriä ylöspäin aivan paperin ohueksi.


Toisesta päästä puuta syypäät selvisi. Pienen tutkiskelun ja yhden yksilön purkituksen jälkeen nämä otukset osoittautuivat hevosmuurahaisiksi. Melkoisen kokoisia öttiäisiä! Kyseinen lajihan voi tehdä aikamoista tuhoa puuhun. Jos muurahaiset pääsevät esimerkiksi talon rakenteisiin, voi talosta huomaamatta tulla entinen. Päätimme siis, että emme odota pidemmälle kevääseen säiden lämpiämistä niin, että kohta koko pöllikasa kuhisee muurahaisia työntouhussa vaan päätimme äkkiä tuhota koko puun.

Komea kokkohan siitä tuli. Harmitti sinänsä, että tuollakin puulla olisi talon monta kertaa lämmittänyt mutta ehkä parempi näin. Makkaranpaistoa hiilloksella harkittiin mutta päädyimme kuitenkin käristämään parit Ukkopekat grillissä ensimmäistä kertaa tänä talvena. Grillikausikin tuli siis virallisesti avattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti