Ire joutui pari viikkoa sitten kakkuhommiin ja hyydytetty juustokakku piti saada lautaselle. Niin tuli hyvää että ei edes kuvaa ehtinyt räpsäisemään. Iren makuun täyte olisi saanut olla hieman pehmoisempaa eli hieman liikaa tuli liivatetta. Muuten maku oli hyvä, ei ällömakea vaikka kahta suklaata täytteessä olikin. Suklaina kakussa oli Fazerin leivontasuklaita, tummaa ja valkoista. Toimi hyvin niin kuin aina.
Kahden suklaan kakku
Pohja:
2 munaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/4 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
Tumma täyte:
3 liivatelehteä
200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
Vaalea täyte:
4 liivatetta
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 prk rahkaa
Sokeria maun mukaan
2 rkl sitruunamehua.
Valmista ensin pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot siivilöiden. Aseta irtopohjavuoan pohjaan leivinpaperi, kippaa taikina vuokaan ja paista +225 C, n. 8-10 min. Anna jäähtyä ja kostuta tämän jälkeen esimerkiksi maidolla.
Tummaan täytteeseen vatkaa kerma, lisää joukkoon tomusokeri, tuorejuusto sekä sulatettu tumma suklaa. Liota liivatelehdet, jonka jälkeen sulata ne pienessä määrässä nestettä kattilassa. Kaada liivatteet täytteen sekaan hyvin sekoittaen. Kippaa täyte pohjan päälle vuokaan, tasoita ja laita jääkaappiin hyytymään. Tällä välin valmista vaalea täyte.
Vatkaa kerma, lisää joukkoon rahka, sokeri, sitruunamehu sekä sulatettu valkosuklaa. Valkosuklaan sulattamisessa kannattaa olla huolellinen, menee todella helposti rakeiseksi eli ”leikkaa kiinni”. Lisää mukaan liivatteet kuten edellä. Kippaa täyte hyytyneen tumman täytteen päälle, tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Koristele esimerkiksi raastetulla suklaalla.
Nam...tota tehdään jouluksi..
VastaaPoista